صفحه اصلی کارگاه های آموزشی فعالیت‌های آموزشی رایانه

كودك خلاق امروز، معلم و مهندس پر توان فردا خواهد بود، كه با طرح ها و ايده هاي نوين خود مي تواند چرخ هاي مملكت را به حركت درآورد . اهميت آموزش د ر دوران اوليه به حدي محسوس و شايان توجه است كه بازتاب آن در كليه بحث ها و پژوهش هاي علمي و برنامه هاي آموزشي دبستان كاملاً هويداست .

آموزش در دوران كودكي از دو جنبه مورد نظر است : يكي حساسيت و سهولت اثرپذيري كودكان از محيط هاي آموزشي و ديگري دوام اثرات و عمق يادگيري هاي آنها در اين دوران . غزالي در اين باره «. هر كاري كه عظيم بود، تخم آن اندر كودكي افكنده باشند » : مي گويد آموزگاران هم مي توانند، علاقه و شوق خود را نسبت به ارائه اطلاعات در حال رشد كه نياز بچه ها در يك زندگي موفقيت آميز است از طريق بررسي روزمره ال گوهاي جديد حفظ كنند . يكي از اين الگوهاي جديد، استفاده از رايانه به عنوان ابزار آموزشي مفيد در مدارس ابتدايي براي جستجوگري در شبكه جهاني به منظور كمك به دانش آموزان ابتدايي است . شايد استفاده از اين فن آوري بتواند كلاس هاي دوران ابتدايي را از شادي و هيجان بيشتري برخوردار كند . رايانه به كودكان اين دوره كمك مي كند تا جزئيات دروس و مطالب كتاب را به خوبي فرا گيرند . آموزش علوم، رياضي و ورزش به وسيله رايانه و همچنين گفتگوهاي رايانه اي و جلسات الكترونيكي مي تواند كمك هاي زيادي به برنامه ريزي درسي و فعاليت هايي ديگر كلاسي داشته باشد .

در دبستان مهرآیین دانش آموزان از دوران پیش دبستانی درسی با عنوان کارگاه رایانه دارند و در پایان دوره ابتدایی با مهارت‌های گوناگونی آشنا می‌شوند که به قرار زیر می‌باشد :

• پایه پیش‌دبستانی : آشنایی با اجزاء اصلی رایانه و توانایی کار با موس، کیبورد و انجام بازی‌های هدف‌مند در این راستا. بطور کلی اهداف آموزشی این دوره عبارتند از : 1- آشنایی با محیط اطراف 2- درگ و دراپ 3- کلیک کردن 4- تقویت حافظه 5- تفاوت دنیای مجازی و واقعی 6- اصول برنامه های گرافیکی 7- اهمیت نظم و ترتیب 8 - بالا بردن دقت
  • پایه اول : شامل موارد آمادگی و بیشتر نقاشی ( برای بالا بردن دقت و شوق انگیز کردن کلاس کامپیوتر ) همچنین تایپ که تایپ از اواخر بهمن آغاز می شود .
  • پایه دوم : آشنایی با تایپ در محیط word  و آشنایی ویندوز 7.
  • پایه سوم : بیشتر زمان برای کار با ویندوز تخصیص داده شده و در کنار آن با power point , word آموزش داده می شود.
  • پایه چهارم : تکرار و آموزش نرم افزار های مربوط به ویندوز و  آموزش power point , word بصورت پیشرفته‌.
  • پایه پنجم : به منظور یادآوری هرچه بهتر دانش آموزان نرم افزار‌های سال‌های گذشته تکرار و آموزش داده‌ می‌شود در این سال نرم افزار photoshop نیز آموزش داده می‌شود و دانش آموزان با نحوه ی جستجوی مطالب در اینترنت جهت پژوهش‌های خود آشنا می‌شوند.
  • پایه ششم: در سال پایانی دانش آموزان بیشتر زمان خود را صرف انجام پروژه‌های پژوهشی خود می‌کنند و تا بتوانند پژوهش‌های خود را بصورت قابل ارائه برای اولیاء و مربیان در آورند.

شایان ذکر است در طول سال تحصیلی برخی از نرم افزار‌های کاربردی نیز با توجه به نیاز کلاس به دانش آموزان آموزش داده می‌شود مثل : نرم افزار Nero، Windows Movie Maker و ... . آموزش استفاده از اینترنت در سال های آموزشی بالاتر در دسنور کار مدرسه قرار دارد.

در طول سال تحصیلی دانش آموزان همچنین در پروژه های جهانی دایره یادگیری و Teddy Bear مشارکت خواهند داشت که در ادامه ی مطب این پروژ‌ه‌ها را توضیح می‌دهیم:

پروژه جهانی دایره یادگیری

Learning Circle

این پروژه یکی از پروژه های شبکه جهانی آموزش و یادگیری (iEARN) است که در هر ترم تحصیلی با شرکت دانش آموزان کشورهای مختلف انجام می شود. هدف آن تبادل علمی، فرهنگی و اجتماعی است بر بستر استفاده صحیح و متناسب با سن دانش آموزان از اینترنت است.روندکار به صورت زیر است:

1- ثبت نام توسط معلم و مشخص کردن سن و شرایط دانش آموزان و انتخاب موضوع کلی

2- تعیین دیگر اعضای گروه توسط هماهنگ کننده های پروژه . گروه شامل 6 تا 8 کلاس هم سن از مدارس کشور های مختلف خواهد بود.

3- معرفی کلاس ها به یکدیگر از طریق ایمیل و شرکت در بحث ها

4- مشخص نمودن عنوان پروژه و سئوال های آن توسط هر مدرسه عضو گروه . این سئوال ها در مورد موضوعی که دانش آموزان هر کلاس انتخاب می کنند خواهد بود.

5- تبادل نظر دانش آموزان و پاسخ به سئوال های تمام کلاس های عضو گروه

6- جمع بندی پاسخ های داده شده به هر پروژه توسط دانش آموزان

7- انتشار جمع بندی در سایت مربوط با نام و مشخصات شرکت کننده ها

زبان ارتباط این پروژه انگلیسی است ،اما چون اکثر شرکت کننده ها انگلیسی زبان دوم آنهاست ،دانش آموزانی که در حد قابل قبولی به انگلیسی تسلط دارند می توانند در این پروژه شرکت کنند.

پروژه Teddy Bear

این پروژه هم از پروژه های iEARN است ومخصوص دانش آموزان سال های اول دبستان با هدف تبادل فرهنگی و اجتماعی طراحی شده است و با ثبت نام معلم شروع می شود. در مرحله بعدی برای هر شرکت کننده یک مصاحب مشخص می شود .سپس دانش آموزان هر کلاس عروسکی را خریده و به همراه هدایایی فرهنگی برای کلاس مشخص شده پست می کنند .عروسک ها معمولا بچه خرس هستند . پس از این که عروسک ها به دست هر کلاس رسید مدت چند ماه در کشور مقصد مهمان خواهند بود و هر دو یا سه روز به خانه یکی از شاگردان خواهد رفت واز آنجا برای کشور و کلاس خودش یک ایمیل می فرستد و خاطراتی را تعریف می کند ، به صورت عکس یا نوشته . این خاطرات شامل عکس خانواده یا عکس از مراسم فرهنگی و مذهبی خواهد بود . در انتهای ترم عروسک مهمان به کشور خودش بر می گردد.در واقع بخشی از فرهنگ کشور میزبان از زبان عروسک مهمان برای کشور خودش نقل می شود.

در این پروژه تبادل عروسک ها با پست معمولی است و سایت اینترنتی مخصوص برای تبادل نظر معلم ها و ثبت خاطرات عروسک در کشور میزبان خواهدبود.

پیوست‌ها:
دسترسی به این URL (http://preschool.mehraein.sch.ir/phocadownload/computer_book/excel.pdf)دریافت[کتاب آموزش اکسل]6140 Kb
دسترسی به این URL (http://preschool.mehraein.sch.ir/phocadownload/computer_book/photoshop.pdf)دریافت[کتاب آموزش فتوشاپ]10943 Kb
دسترسی به این URL (http://preschool.mehraein.sch.ir/phocadownload/computer_book/windows7Basic.pdf)دریافت[کتاب آموزش مبانی رایانه و مقدمات ویندوز 7]7625 Kb
دسترسی به این URL (http://preschool.mehraein.sch.ir/phocadownload/computer_book/windows7Advance.pdf)دریافت[کتاب آموزش windows 7 پیشرفته و Power Point مقدماتی]14673 Kb
دسترسی به این URL (http://preschool.mehraein.sch.ir/phocadownload/computer_book/windows7Practical.pdf)دریافت[کتاب آموزش windows 7 عملی و word مقدماتی]12642 Kb