صفحه اصلی امکانات پرتال آموزش خانواده آموزش خانواده (غیر حضوری) فرزندم شب ها دیر می خوابد و برنامه خواب منظمی ندارد !

فرزندم شب ها دیر می خوابد و برنامه خواب منظمی ندارد ، صبح ها نیز به این دلیل خیلی کسل است . برای برطرف شدن مشکل او چه کار باید بکنم ؟

خواب یکی از نعمت های الهی است که به انسان ارزانی شده است . خواب مناسب و کافی در تنظیم و کارایی صحیح بسیاری از سیستم ها و بافت های بدن نقش بسیار مهمی دارد . در نتیجه افرادی که خوب و کافی نمی خوابند ، ممکن است دچار مشکلاتی شوند که بر عملکرد آنها در طول روز آثاری منفی بگذارد .

معمولاً اکثر کودکان دبستانی در زمینۀ خواب مشکلی ندارند ، چون نسبت به بزرگسالان بیشتر می خوابند ؛ به طوری که خواب آنها حدود 8 الی 12 ساعت در شب است و در نتیجه روزها نمی خوابند . امّا در مواردی که کودک شما دیر می خوابد و نظم خواب او به هم خورده است ، که معمولاً باعث کسلی در روز بخصوص در فعالیت های درسی می شود ، توصیه می شود موارد زیر را انجام دهید :

1. اتاق خواب کودک را تاریک کنید و در صورتی که کودک از تاریکی می ترسد ، بهتر است از چراغ شب خواب با نور بسیار ضعیف قرمز یا زرد استفاده شود .

2. شب ها قبل از خواب اجازه ندهید کودک فیلم های خشن ، مهیج و یا ترسناک تماشا کند .

3. اگر کودک شما در طول روز می خوابد ، او را عادت دهید که در روز بیشتر از یک ساعت نخوابد .

4. یکی دو ساعت مانده به غروب آفتاب او را از مصرف مواد کافئین دار ، نظیر چای ، قهوه و شکلات منع کنید .

5 . کودک را طوری عادت دهید که هر شب زود و سر ساعت معینی بخوابد و صبح ها نیز در ساعت معینی بیدار شود .

6 . در صورتی که به توصیه های ذکر شده عمل کردید و مؤثر واقع نگردید و هنوز کودک شما پرخواب یا کم خواب است و معمولاً حالت خستگی و کسلی دارد ، موضوع را با پزشک متخصص در میان بگذارید تا معاینات و بررسی های لازم به عمل آید .